Acrylic Design Awards 2019 Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Mitsubishi Chemical grup şirketlerinden Lucite International ve Türkiye distribütörü Ak-taş Dış Ticaret A.Ş.’nin işbirliklerinin 26. yılını kutlamak ve Türkiye pazarına olan bağlılıklarını göstermek amacıyla MIMARSIV koordinasyonuyla düzenledikleri Acrylic Design Awards 2019 yarışması sonuçlandı.

4 Nisan 2019 gecesi Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen davete kısa listeye kalan öğrenciler, akademisyenler, jüri üyeleri ve tasarımcıların yanısıra akrilik sektörünün önde gelen temsilcileri katıldı.

“Geleceği Şekillendirmek’ teması ile Türkiye’de ilk defa düzenlenen yarışmada amaçlanan, tasarım öğrencilerini inovasyona öncülük etmeye ve akrilik malzemenin potansiyelini keşfetmeye davet etmekti.

İlk yılında yarışmaya Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 105 başvuru oldu. Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Arif Özden, İç Mimar Atilla Kuzu, Ak-taş Dış Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Denkel, Mimar Doç.Dr. Ece Ceylan Baba, Sanatçı Günseli Kato, Mimar Melike Altınışık ve Mimar Şebnem Buhara’dan oluşan Jüri üyelerinin belirlediği kazananlar şu şekilde:

1.’lik Ödülü:  Ozan Demir, Ege Yıldız, Levent Atak — Yeditepe Üniversitesi / Mimarlık Bölümü

2.’lik Ödülü:  İlker Toruk — MSGSÜ / Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü

3.’lük Ödülü:  Süeda Sena Tokul, Ece Öner, Zeynep Tuğrul — Yaşar Üniversitesi / Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü

Mansiyon:  İlke Cemre Engüdar İTÜ / Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü

Jüri Özel Ödülü: Levent Atak, Ozan Demir, Ege Yıldız — Yeditepe Üniversitesi / Mimarlık Bölümü

Kazananlara ödüllerini takdim eden Lucite EMEA Monomers Business Director’ü Malcolm Kidd ve   Ak-taş Dış Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Aktaş, Acrylic Design Awards’ın 2020 yılında da gerçekleştirileceğini  duyurdular. Kazanan projeler ve gelecek yılın yarışma süreciyle ilgili tüm bilgiler www.acrylicdesignawards.com web sayfasından takip edilebilir.